За връзка с нас

Управляващ орган
ул. “Уилям Гладстон“ № 67
София 1000 
Факс: 02 988 4820
ope@moew.government.bg

Анкета

Полезен ли Ви е сайтът на ОПОС?
Резултати
banner_1 banner_1
Архив

Новини

22.11.2018

6400 УЧЕНИЦИ УЧАСТВАХА В „ЗЕЛЕНАТА ОЛИМПИАДА“ ПРЕЗ 2018 Г.

6400 ученици се състезаваха в екологичната инициатива „Зелената олимпиада“ в национален мащаб. Участници от цялата страна отговаряха на въпроси за опазването на природата и спечелиха награди, осигурени от ОП „Околна среда“.

В онлайн платформата http://zelenaolimpiada.bg/ тази година са се регистрирали 5000 участници от страната и чужбина. 1400 ученици от 25 училища в Кюстендил, Хасково, Благоевград и Плевен се състезаваха в еко викторините и отговаряха на въпроси за опазването на природата.

Екологичното онлайн състезание приключи на 17 ноември. Победителите в трите възрастови групи бяха наградени на тържествено събитие в Плевен с MP3 плеър, смартфон и таблет. Отличените в шестото издание на „Зелена олимпиада“ са Валена Иванова - 2 клас, от Белене, Стоян Панчев - 6 клас, от Панагюрище и Енея Георгиева - 12 клас, от Монтана. Техните есета на екологична тема са публикувани в сайта на Зелената олимпиада.

Тази година към инициативата се присъединиха изпълнителката Михаела Маринова и Театър на сенките „Силуети“ от Кюстендил с представлението „Пазете Земята“. „Зелена олимпиада“ се организира от уеб издателство Академика БГ и за поредна година се провежда с подкрепата на Оперативна програма „Околна среда”.

Архив